Svineformand går i rette med Danmarks Naturfredningsforening
Netop svineproducenterne har en interesse i at mindske antibiotikaforbruget, siger Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter.

I december lancerede Danmarks Naturfredningsforening en video med titlen "MRSA: Det er ikke grisen, men produktionen der er syg!".

Nu går Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter, i rette med både Danmarks Naturfredningsforening og Dyrenes Beskyttelse i sit fredagsnyhedsbrev.

"Det er svært at forestille sig nogle, der har et større incitament til at bekæmpe MRSA end netop landmændene og deres familier, som reelt er dem, der har grund til at forholde sig til bakterierne," skriver Henrik Mortensen blandt andet i nyhedsbrevet.

"De sidste 10 år er produktionen af slagtesvin reduceret med rundt regnet 500.000 slagtesvin hvert år, så selvom der stadig gives tilladelser til nye miljøvenlige stalde, er det altså langt fra nok til at opretholde produktionen. Det kan de to organisationer jo så sidde og glæde sig over, mens de tænker over, hvad der ville ske, hvis deres drøm gik i opfyldelse, og et stort antal svineproducenter lagde om til økologi. Miljøpåvirkningen ville eksplodere, og markedet for denne niche ville brase totalt sammen. Det kan man da kalde uansvarligt. Manglen på gode ideer og forslag fra de to organisationer er erstattet af tom retorik og tilsvining," lyder det fra formanden, som efterspørger en reaktion fra økologer.

Emneord antibiotika, mrsa

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle