Svineformand: Politikerne vil bare i mediemøllen
Svineformand for Midtjysk Svinerådgivning, Ejner Hansen, frygter en tendens til flere politikere, der er ligeglade med landbrugserhvervet, men higer efter at være i medierne.

»Man kan frygte, at vi kun har set begyndelsen med en generation af politikere, som er totalt ligeglade med et helt erhverv. Bare de er i mediemøllen.«

Den heftige bølgegang om landbrugspakken og de politiske udmeldinger i forløbet fik et par ord med på vejen, da Ejner Hansen, formand for Midtjysk Svinerådgivning, tirsdag aften fremlagde sin første beretning som formand.

»Væk er Dan Jørgensen og Kirsten Brosbøl, men der er nye på vej. Det viser de seneste 14 dages konservativ plattenslageri omkring landbrugspakken godt hjulpet af en skinger presse, som ensidigt går oppositionens ærinde og er totalt ligeglade med, at man tager et helt erhverv som gidsel,« sagde han.

En vedtaget landbrugspakke vakte til gengæld begejstring hos den midtjyske svineformand, men der var alligevel bekymringer knyttet til pakken.

»Landbrugspakken blev heldigvis vedtaget, inden Løkke truede med valg. En pakke med mere kvælstof og en forhøjelse af dyreenheder for slagtesvin. Spørgsmålet er, hvordan kommunerne vil håndtere det? I min verden, hvor det i dag er 1,4 dyreenheder, hedder det 1,7 enheder i morgen. Desværre må man forvente, at dette måske først implementeres til vækstsæsonen 2018,« påpegede Ejner Hansen.

Noteringen holder ikke

Sidste uges noteringsfald blev også bemærket fra talerstolen på Morsø Landbrugsskole.

»Desværre kan vi allerede nu konstatere, at prognosen for 1. kvartal ikke holder. Prognosen for afregningsprisen på slagtesvin var ni kr. Så vi er allerede bagud,« sagde Ejner Hansen, der blandt andet pegede på Ruslands embargo som en væsentlig årsag til lave svinepriser.

Fusionen mellem Tönnies og det nærliggende slagteri TIcan blev også bemærket.

»Løsningen (med Tönnies, red.) skulle vise sig at være langt mere attraktiv økonomisk end fusionen med Danish Crown. En efterbetaling fuld på højde med Danish Crown på de 1,05 øre og plus 80 øre i noteringen fra oktoberleverancen frem til nu og indestående på a-konti udbetalt stort set på en gang, er da en likviditetsindsprøjtning, der vil noget.

Derudover er der yderligere aktiekapital til deling. Der er grund til at ønske bestyrelse og ledelse et stort tillykke med resultatet. Ydermere må man formode, at slagteriet i Thisted er mere fremtidssikret med Tönnies som ejer frene for Danish Crown,« bemærkede Ejner Hansen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle