Svinehandler køber endnu et svinebrug
N.V. Randers A/S, der er bedre kendt under navnet Vinderslev og har mere end 50 års erfaring i handel med svin, har valgt at investere i endnu en svinebesætning, så koncernen nu ejer i alt tre.

Selvom kerneforretningen stadig er handel med og transport af svin, har N.V. Randers A/S, der i daglig tale går under navnet Vinderslev, i de seneste år investeret i en række svinebesætninger.

Med den senest erhvervede i år ejer de nu i alt tre.

Samlet set råder de over 2300 søer. Ejerfamilien Vinderslev har ansat driftsledere til at stå for driften af de tre besætninger. Desuden ejer de en stald, hvor de producerer 40.000 30 kg-grise om året.

»Vi har fået lidt flere biler, og så har vi købt en svineproduktion mere,« siger direktør i N.V. Randers A/S, Niels Vinderslev, om investeringsniveauet i det netop aflagte regnskab for 2015/2016.

Svineproduktionerne ligger under datterselskabet Vupsa Svineproduktion A/S, der endnu ikke har aflagt regnskab. Årsagen til udvidelserne, ud over kerneforretningen, er simpel - de ser en god forretning i investering i svin.

»Vi kunne se, at priserne på svin var lave, og så plejer man at kunne tjene nogle penge, fremfor når de er dyre. Vi køber jo ellers svinene fra landmændene og sælger dem videre til kunder i udlandet, så jeg synes ikke, at vi konkurrerer med vores egne kunder,« siger han.

Lille fald på kerneforretning

Samlet set har koncernen i 2015/2016 regnskabet et lille fald på bundlinjen i forhold til året før. Alligevel betegner firmaet årets resultat for tilfredsstillende.

Bundlinjen lød på 7,7 mio. kr. efter skat imod 8,5 mio. kr. sidste år. I år lød bruttofortjenesten på 26,2 mio. kr. mod 27,8 sidste år.

»Vores kunder har været meget hårdt ramt økonomisk, og der har vi været inde og slække lidt på prisen i forhold til vores kalkulationer, så vi har givet nogle lidt højere priser,« siger Niels Vinderslev.

Vinderslev er en af de større spillere på markedet herhjemme, og de eksporterer 35.000 smågrise til Europa om ugen. På det danske marked omsætter de 6.000 slagtesvin, omkring 700 slagtesøer og 12.000 smågrise pr. uge.

Frygter svinepest

Frygt for afrikansk svinepest har fået virksomheden til at tage ekstra forholdsregler. Når dyr skal transporteres til udlandet, bliver det kørt udelukkende igennem virksomhedens eksportstalde, der ligger tæt på den østjyske motorvej.

»Selv om bilerne skal vaskes for at tage forholdsregler i forhold til svinepest, så mener vi, at der er for stor risiko ved at bruge udenlandske chauffører fra risikolande, så vi kører udelukkende igennem vores eksportstalde. Det gør det også lidt dyrere. Det koster nok en halv euro pr. gris,« siger Niels Vinderslev.

Niels Vinderslevs forventninger til næste år er positive på trods af den hårde konkurrence i markedet.

»Vores forventninger til næste år er uforandret. Hvis vi bare kan holde svinepesten ude af landet, så er det det, vi tror på,« siger han.

Fakta

Koncernens bundlinje lød på 7,7 mio. kr. i 2015/16 mod 8,5 mio. kr. sidste år.

I år lød bruttofortjenesten på 26,2 mio. kr. mod 27,8 sidste år. Egenkapitalens forrentning er faldet fra 10,6 procent til hæderlige 8,9 procent. Soliditetsgraden er stadig på et pænt niveau, omend den er faldet fra 62,7 pct. til 50,1 pct.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle