Svinekongressen var super - men jeg savnede én ting

Ugen På Spidsen: Svinekongressen var igen i år velbesøgt med 2.150 deltagere. De fik fuld smæk på den faglige front, en hyggelig festmiddag, lovende prognoser for fremtiden, men alligevel savnede jeg en slagteriboss, skriver ugens klummeskribent på Svin Plus.

Folkene i Herning Kongrescenter har for længst sendt de sidste svinekongres-gæster hjem.

Om 14 dage starter forberedelserne igen til næste års kongres, og til den har jeg allerede en ønskeliste, som jeg vil afsløre lidt senere.

For lad os glæde os over, at svinekongressen bare fungerer godt.

Der er ingen undskyldinger for ikke at blive klædt fagligt på, når man efter årsmødet tirsdag og frem til sidst på eftermiddagen onsdag kan nå at overvære ti faglige indlæg med vidt forskellige emner.

Selv om jeg var travlt optaget med at bidrage til LandbrugsAvisens kongresavis, så nåede jeg da på førstedagen blandt andet at høre interessante bud fra et panel på, hvordan elever skal håndtere, og hvordan vi får flere af dem. Det er måske også sektorens største udfordring.

Jeg fik også lejlighed til at høre Goodvalley-stifteren Tom Axelgaard, der havde så meget på hjertet, at han ved talestrømmens afslutning vel havde 40 slides tilbage, som han ikke fik gennemgået.

Underholdende og lærerigt var den sesssion, og det var også mit indtryk, da jeg rundede førstedagen af med at høre Richard Brown fra Gira, der gav et indblik i konsekvenserne af afrikansk svinepest i Kina.

Det mest tankevækkende var imidlertid hans undren over, at der ved hans ankomst i Billund lufthavn aftenen forinden, ikke var nogen, der kontrollerede hans kuffert for eventuelle fødevarer.

Festmiddagen er en fest. Ganske enkelt, også i år hvor jeg skraldgrinede over Asger Krogsgaards festtale, der lykkedes rigtig godt. Godt gået.

Lasse Rimmer var så bare en ekstra gevinst på en hyggelig aften, hvor jeg dog godt kunne savne en standupper, der faktisk forholdt sig lidt mere til, at hans publikum var svineproducenter.

Hvor min førstedag ikke bød på mange indlæg med praktiske erfaringer fra staldgangen, var det anderledes på andendagen.

Her blev jeg blandt andet klogere på, at der kan hentes en del penge ved at levere grise i basis, at tyske svineproducenter står i en alvorlig krise og OUA-produktion kræver høj faglighed.

Skal jeg smide en smule malurt i bægeret, så må det være, at jeg savnede den sædvanlige repræsentation fra en slagterichef fra enten Danish Crown eller Tican. De indlæg plejer at give god debat og indsigt i ikke mindst forventninger til fremtiden, som mange for tiden glæder sig over. Mange vil dog gerne blive klogere på, hvor længe de gode tider holder.

En ting er sikkert: Jeg vender med glæde tilbage til næste års kongres.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle