Svinekonsulent: Tegn kun korte kontrakter på mineraler
Prisstigninger på mineraler får svinekonsulent hos Velas til at anbefale kun at tegne korte kontrakter for tiden.

Siden januar er der set prisstigninger på mineraler på op til 20 procent som følge af lukning af den kinesiske mineralproduktion.

Derfor skal man i øjeblikket ikke tegne lange kontrakter på mineraler, men derimod holde sig til korte kontrakter.

Det er rådet fra Jonas Bøge Breinholt, svinekonsulent hos Velas.

Det er corona-krisen, der har lukket store dele af den kinesiske mineralproduktion, og det lavere udbud fra Kina har fået de europæiske producenter til at hæve priserne.

»Det er alle mineraler, både til svin og kvæg, som er steget i pris. På svinesiden er det klart mineralerne til smågrise, der har haft den største stigning. Det skyldes, at blandingerne har et højt indhold af vitaminer og aminosyrer, som er nogle af de mineraltilsætninger, der har haft den største prisstigning«, siger Jonas Bøge Breinholt.

Her er fremtidens foderprotein til grise og fjerkræSvin 31. marts · 11:36

Som følge af de høje mineralpriser opfordrer han svineproducenter til at vente med langsigtede indkøb, som typisk strækker sig over 9 til 12 måneder.

»Hvis man snart har et kontraktudløb, råder vi til at handle til dagsprisen eller lave kortere kontrakter på sine mineraler – eksempelvis på tre måneder«, siger Jonas Bøge Breinholt, som mener, der er gode penge at spare ved at være tålmodig:

»Der er ingen grund til at binde sig til at give den høje pris på mineraler det næste år frem. Inden januar havde vi et meget lavt prisniveau, så det er ikke sikkert, at vi når helt lige så langt ned igen i den nærmeste fremtid.

Men vi forventer, at markedet åbner mere op, og at der kommer gang i den kinesiske produktion igen, hvilket giver gode chancer for et prisfald igen til sommer. Intet tyder på, at der ikke er mineraler nok på markedet, og priserne derfor vil stige yderligere«.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle