Svinenotering holdes i kort snor af flere slagtninger

Noteringen for slagtesvin er uændret 10,80 øre pr. kg i forhold til sidste uge. Også noteringen for slagtesøer er uændret fra sidste uge.

Der er forsat balance mellem udbud og efterspørgsel på det europæiske marked for fersk grisekød. Bredt set er alle nu tilbage efter sommerferien, og lagrene fyldes stille og roligt op i Sydeuropa, hedder det i en aktuel markedskommentar  fra Danish Crown.

"Netop i Sydeuropa har antallet af slagtninger været relativt lavt hen over sommeren, men stiger nu hvor varmen tager af, og grisene vokser hurtigere.

Det vil formentlig resultere i et stigende udbud, så derfor vil eksporten til landene uden for Europa blive afgørende for prisudviklingen i de kommende uger," fortæller Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Mens nakkerne nu er ved at være ude af sæson i Europa, er der en stabil afsætning af de øvrige udskæringer.

Til landene udenfor Europa er der en god efterspørgsel fra både Kina og Japan. Samtidig mærker vi efter en stille periode en stigende efterspørgsel fra Korea, lyder det fra underdirektøren.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle