Svinenoteringen balancerer på knivsæg

Efterspørgslen på svinekød er moderat lige nu.

Danish Crown notering for svinekød fortsætter uændret på 9,60 kr. pr. kg, oplyser DC i sin markedsberetning.

I beretningen konstaterer DC, at svinekødsmarkedet - præcis som det danske forårsvejr - er meget omskifteligt lige nu. Med 1. maj, og dermed helligdag som omdrejningspunkt, er efterspørgslen på fersk kød ganske moderat, så derfor lægges der i øjeblikket arm om priserne.
 
"Markedet er meget ustabilt lige nu, og der er ikke rigtigt noget, der peger entydigt i hverken den ene eller den anden retning.

På den ene side ved vi historisk, at foråret, og det der kaldes ”asparges-sæsonen” i Tyskland, taler for, at priserne skal stige. På den anden side ser vi lige nu en efterspørgsel, der trækker lidt den modsatte vej, men det kan meget hurtigt vende igen," siger Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.
 
Mens det britiske baconmarked er stabilt, så har priserne på de fleste udskæringer været en smule vigende. Markederne udenfor Europa er til gengæld fornuftige. Salget til Japan er pænt uden at være prangende, mens det kinesiske marked er ganske positivt.
 
"I øjeblikket er blandt andet det australske marked et godt alternativ til Europa. Den australske produktion af svinekød kan langt fra dække efterspørgslen. Det er et meget konkurrencepræget marked, hvor vi hele tiden er i skarp konkurrence, men lige nu har vi en pæn afsætning," siger Søren Tinggaard.

Emneord svinenotering

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle