Svinenoteringen får igen et hak i trynen - vejret og Kina koster
Danish Crowns svinenotering falder igen 30 øre, og ryger nu ned på 11,00 kr. pr. kg.

Det svigtende sommervejr i Nordeuropa kombineret med en nedgang grundet ferie i forarbejdningsindustrien har trykket priserne bredt på det europæiske marked for fersk grisekød, lyder det fra Danish Crown i en kommentar til den ugens fald i noteringen.

"Mekanismen er egentlig ganske simpel. Hvis der er dårligt vejr i ferien, står menuen ved spisebordet mange gange på pizza eller pasta, men er der sol og varme, skal der pølser og nakkekoteletter på grillen til en aften på terrassen.

Med andre ord så spiser vi bare mere kød, når sommervejret er godt," forklarer Søren Tinggaard, der er eksportdirektør i Danish Crown.

Samtidig har eksporten af svinekød fra Europa til Kina i en periode været under pres. Det skyldes et langstrakt fald i prisen på kinesisk produceret svinekød. Fra starten af januar og fem måneder frem dykkede den kinesiske notering med næsten 30 procent, hvilket helt naturligt smitter af på priserne på importeret svinekød.

"Det er jo kun naturligt, at vores kunder i Kina bliver lidt tilbageholdende, når de oplever prisfald i den størrelse.

Efterspørgslen på dansk svinekød er der stadig, men vi bliver yderligere udfordret på prisen, fordi euroen er styrket overfor dollar, så vores folk i Kina er virkelig på arbejde i øjeblikket," siger Søren Tinggaard

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle