Svinenoteringen kæmper med belgiske tømmermænd
Danish Crowns notering for slagtesvin er i næste uge uændret 8,30 kr. pr. kg. Slagtesøer taget et dyk på 40 øre til 6,50 kr. pr. kg.

Det europæiske marked for fersk grisekød er stadig præget af efterveerne fra udbruddet af afrikansk svinepest i Belgien for nogle uger siden, fortæller Danish Crown i en markedskommentar.

"Slagterierne i Belgien skal afsætte markant større mængder i Europa, og det får priserne på flere delstykker til at sive.

Mekanismen er, at der indimellem udbydes partier til meget lave priser, og så trykker det markedet i bred forstand," siger Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crown Pork.

Der er et pænt marked for nakker og brystflæsk. Afsætningen af kamme, skinker og bacon er stabil, mens priserne på bove og forender lige nu er meget volatile.

Til landene udenfor Europa er der en jævn afsætning til både Japan og Kina.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle