Svinenoteringen skuffer
Ingen stigninger denne uge.

Sidste uge var Danish Crown optimistiske i forhold til svineprisen fremadrettet.

Det er dog ikke denne uge, at Danish Crown kan glæde deres ejere med stigninger. Både prisen for slagtesvin (8,70 kr. pr kg) og søer er uændret denne uge.

Slagteriet oplyser, at det europæiske marked er igennem opfyldningen ovenpå helligdagene, hvor aktiviteten har kørt på lavt blus, og der er nu mere hverdagsstemning i markedet. Samtidig er det også første uge med det nye tilskud fra EU til privat oplagring (PO), som skal afhjælpe presset på priserne.

Svineprisen starter året med optimisme - men uændretSvin Torsdag 7. januar 2016 · 13:09

"På trods af en meget stor interesse for PO i den første uge med kontrakter på over 50.000 tons, så er der fortsat et rigeligt udbud af kød i Europa her først i januar. Lagrene er nu fyldt op efter julesalget, og vi ser derfor stabile priser på skinker, forender og bove," siger Søren Tinggaard, underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.
 
Baconmarkedet i UK er under pres med en lille efterspørgsel og sivende prisniveau. I landene udenfor Europa er der en god efterspørgsel fra Japan, mens Kina er lidt mere mat.
 
"Det er ikke overraskende, at der er lidt stille fra Kina lige nu. Vi er tæt på det kinesiske nytår, og det gør, at efterspørgslen dykker en anelse," siger Søren Tinggaard.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle