Svinenoteringen skuffer i god julehandel
Noteringen for slagtesvin er uændret 9,60 kr. pr. kg, og også noteringen for søer fortsætter i samme rille med 6,10 kr. pr. kg.

I første halvdel af december er efterspørgslen på grisekød traditionen tro stor over hele Europa og slagterierne kører på fuld kraft for at følge med, fortæller Dansih Crown i en aktuel markedskommentar.
 
"Når vi ser på de afsatte mængder, så har vi faktisk en rigtig god julehandel i år.

Udfordringen har desværre været, at udbuddet gennem den seneste måned har været så stort, at efterspørgslen ikke har været stor nok til at give det løft til noteringerne i Europa, som vi ellers normalt plejer at se op til jul," fortæller Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.
 
Lige nu er der et stort aftræk af kamme til flæskesteg og kød til produktion af pølser og pålæg. Skinkerne sælges jævnt, mens brystflæsk, efter en lang periode med stor efterspørgsel, nu afsættes mere trægt.
 
"Den kommende uge er den sidste, hvor vi kan nå at få alle varerne ud til vores kunder på tværs af Europa.

Derfor forventer vi at se et markant dyk i efterspørgslen på stort set alle udskæringer allerede om en uges tid, og det vil formentlig komme til at påvirke priserne bredt set," siger Søren Tinggaard.

Til landene udenfor Europa er der et stabilt salg til Japan, mens de kinesiske indkøbere nu har fokus på at sikre sig de sidste varer til det kinesiske nytår i midten af februar, lyder det fra Danich Crown.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle