Svinepest breder sig i Polen: Tjek vaskecertifikatet på alle transporter

Fra onsdag, den 22. november, er sort zone blevet udvidet i Polen. Det er ekstremt vigtigt, at alle eksportører tjekker vaskecertifikater på alle biler, der hente smågrise.

Højrisikoområdet for afrikansk svinepest er onsdag blevet udvidet i Polen og er rykket 140 km længere mod vest.

Alle eksportører skal være opmærksomme på udvidelsen og tjekke, at transportbilerne, som henter smågrise, har overholdt karantænereglerne, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.
 
”Jeg kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er, at karantænereglerne overholdes. Det vil få uoprettelige konsekvenser for hele erhvervet, hvis sygdommen kommer til Danmark. Vi har god smittebeskyttelse i Danmark, men ingen kæde er stærkere end det svageste led,” siger formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, Erik Larsen.
 
Vask af biler er et af de vigtigste midler til at holde sygdomme ude af Danmark, og det er uhyre vigtigt, at transportørerne overholder karantænereglerne, skriver L&F.
”Husk nu at tjekke vaskecertifikater på dine transportbiler. Det er også dit ansvar, at karantænetiden bliver overholdt,” siger Erik Larsen.
 

Faktaboks

Du kan tjekke transportbilens vaskecertifikat på www.tjekvogn.dk, via appen Tjek vogn eller ved at sende en SMS med registreringsnummer til 5129 1070. Seges Svineproduktion følger hele tiden udviklingen af afrikansk svinepest og andre sygdomme. Har du spørgsmål, kan du kontakte DANISH Transportstandard på telefon 3339 4053 i dagtimerne eller sende en mail til transport@seges.dk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle