Svineprisen er fortsat uændret

Danish Crowns svinenotering er i denne uændret.

EU-initiativet med privat oplagring (PO) er trådt ind i sin første uge med mulighed for at skrive kontrakter. Det har endnu ikke ført til nævneværdige reaktioner i markedet, og det er stadigvæk et helt åbent spørgsmål, i hvilket omfang priserne bliver løftet som følge af PO.

"De Europæiske markeder for fersk kød er meget rolige. Der er endnu ingen reaktion på PO her i den første uge, hvor man har kunnet tegne kontrakter. Vi mangler stadig at se det fald i udbuddet, der er formålet med initiativet, og som skal drive prisstigningerne," fortæller Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Lige nu er der en rimelig balance mellem udbud og efterspørgsel, og de tyske slagterier hæver ligeså stille antallet af slagtninger.

"Vi ser en afdæmpet efterspørgsel på forender og bove, mens afsætningen af kamme og skinker er tilfredsstillende til stabile priser," siger Søren Tinggaard.

Fra landene udenfor Europa er der en god interesse fra Kina, mens der er en uændret, men stabil interesse fra Japan.

Emneord svinenotering

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle