Svineprisen i lille stigning
Danish Crown er usikker på, hvad markedet kan bære af prisstigninger.

Med en stigning på 52 øre i Tyskland, så er Danish Crowns stigning på 20 øre til 8,70 kr. pr. kg for slagtesvin i den lette ende.

Sonoteringen stiger 30 øre til 5,80 kr. pr. kg.

Danish Crown skriver, at det europæiske marked for fersk svinekød har bevæget sig ud på ukendt grund.

Der er både noget, der taler for, at priserne skal op, men omvendt er der også noget, der trækker i den anden retning, skriver slagterikoncernen.

"Vi ser prisstigninger lige nu, og det er meget positivt, for det bekræfter, at vi har set bunden i denne omgang. Det store spørgsmål er, hvor meget markedet kan bære? Set fra min stol så er det nu tydeligt, at ubalancen mellem udbud og efterspørgsel i Europa ikke har været så stor, som man skulle tro på baggrund af de markante prisfald, vi har set det sidste halve år", fortæller Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crown i slagteriets markedsorientering.

Det er første gang den danske notering stiger siden starten af maj 2017, og siden midten af juli er det kun gået tilbage. Nu er der igen en smule optimisme, men billedet er meget forskelligt rundt om i Europa.

"Fra Tyskland er der meldinger om færre slagteklare grise, end slagterierne vil købe. Det driver umiddelbart priserne op. Nu vil de kommende uger vise, om der er tilstrækkelig efterspørgsel til at løfte priserne i bred forstand, men lige nu er der positive takter", siger Søren Tinggaard.
 
Der er i øjeblikket en pæn efterspørgsel på stort set alle delstykker i Europa, og mens eksporten til Kina gearer lidt ned på grund af det kinesiske nytår, så er der en stabil afsætning til Japan.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle