Svineprisen i ny stigning

Slagtesvin og søer op med 20 øre denne uge.

Sidste uge steg Danish Crowns svinenotering for slagtesvin med 20 øre. Nu stiger den igen.

Svinenoteringen for slagtesvin stiger med 20 øre til  9,60 kr. pr. kg.

Ved søer stiger noteringen 20 øre til 5,90 kr. pr. kg.

"Der er forventninger om et stort salg i dagene omkring 1. maj rundt om i Europa. Det skyldes, at arbejdernes internationale kampdag i år falder på en fredag, som åbner muligheden for en forlænget weekend med vennerne og selvfølgelig god mad på bordet," siger Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.
 
Lige nu er der fortsat et godt salg af ferske udskæringer, og produkterne afsættes i et positivt marked. Salget af de hele delstykker er anderledes ujævnt. Der er en god efterspørgsel på skinker, og afsætningen af brystflæsk er god. Det engelske baconmarked er uforandret, mens forender og kamme går mere trægt i markedet.
 
"Efter nogle uger med en rigtig positiv udvikling, så tager indkøberne nu bestik af situationen. De er blevet lidt mere afventende. Derfor skal vi nu kun håbe på, at forbruget rundt om i Europa bliver på det højere niveau," siger Søren Tinggaard.
 
Salget til landene uden for Europa drives af en god afsætning til Kina, hvor der er en stigende efterspørgsel, mens der er uforandret stabil afsætning til Japan.

Sidste uge steg noteringen med 20 øre for slagtesvin og 30 øre for søer. Svinenoteringen havde ellers været uændret i godt en måned. Den 5. marts blev noteringens vækst bremset efter fire uger med stigninger.

 

Emneord svinenotering

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle