Svineprisen tager endnu et hop

I dag torsdag stiger Danish Crowns svinenotering med 20 øre til 9,00 kr. pr. kilo ved slagtesvin. Ved søer stiger prisen 20 øre pr. kilo til 5,40 kr. pr. kilo

Mens vintergækkerne nu begynder at titte frem herhjemme, er der også forårsfornemmelser på det europæiske kødmarked, hvor priserne er let stigende.
 
- Der er et forholdsvis lavt udbud af levende svin på det nordeuropæiske marked generelt og specielt i Tyskland. Det giver helt naturligt et lavere udbud af kød, så selv om efterspørgslen faktisk er på et uforandret og ret lavt niveau, så kan vi mærke at ”sulten” begynder at melde sig hos indkøberne rundt om i Europa, fortæller Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.
 
Det lave udbud giver plads til løbende prisforbedringer på specielt skinker, forender og bove. Salget til det britiske marked af kamme og backs sker også til let stigende priser, mens efterspørgslen på nakker og mørbrad fortsat er afdæmpet.
 
- Både nakker og mørbrad er produkter, der gør sig rigtigt godt på grillen, men selv om vinteren har været mild over det meste af Europa, så kan der nemt gå nogle uger endnu, før vi ser en stigende efterspørgsel på netop de to delstykker, siger Søren Tinggaard.
 
Til landene uden for Europa er der stabil afsætning, men med forholdsvis lav aktivitet. Kineserne fejrer i denne uge deres nytår, hvor de går ind i Gedens år, og derfor er aktiviteten hos indkøberne helt naturligt meget lav.

Emneord svinenotering

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle