Svineproducent: Det er først nu, der kommer luft i budgettet
Daniel Pedersen svarer på månedens spørgsmål i fagmagasinet SVIN. Læs svarene fra alle fire deltagere i Landsmandspanelet i det nye nummer, der udkommer i næste uge.

Hvad betyder de gode noteringer for dig?

 

Daniel Pedersen, 3.000 søer, 30 kgs-grise og 5.000 slagtesvin, Rakkeby ved Hjørring:

"Første halvår var ikke noget særligt for os. Vi afregner efter beregnet notering, så opturen er først begyndt at komme til os nu.

Det er nærmest kun de seneste par måneder, at der er kommet noget luft i budgettet.

Soanlægget er løbende blevet optimeret, så jeg senest i sommer har fået 300 ekstra søer ind ved at tage sopolte ud fra anlægget. Vi er også gået fra fem til fire ugers fravænning.

Ny prognose: Smågrise stiger yderligere i 2020 Tirsdag 8. oktober 2019 · 11:29

De justeringer er dem, jeg skal høste effekten af nu. For de seneste fire år er der bare blevet geninvesteret i bedriften.

De bedre noteringer gør ikke den stor forskel på driften. Jo, vi kan trække lidt luft nu. Den likviditet, der er skabt, skal bruges på at nedbringe bankgæld, og så kan man aldrig forudsige, om der kommer noget, det giver god mening at investere i.

Prognoserne ser alt andet lige fornuftige ud. Jeg tror på to til tre gode år, men vi ved også, at der på bagsiden af opturen kommer magre år."

 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle