Svineproducent: Foderudgiften steg med 35 kr. pr. slagtesvin
Svineproducent Henrik Kildegaard svarer på månedens spørgsmål i Landmandspanelet. Læs alle paneldeltagernes svar i det nye nummer af fagamasinet SVIN, der udkommer tirsdag 16. juli.

Har din foderudgift været højere i denne sæson?

 

Henrik Kildegaard, Ringe. 6.000 slagtesvin, indkøbt færdigfoder:

"Jeg handlede færdigfoder allerede i juni 2018, da der for alvor begyndte at komme meldinger om tørke. Set i bakspejlet var det en fornuftig disposition. Jeg har nu købt foder året ud til 30 kr. pr. 100 kg billigere end i denne sæson.

Høstudbytterne endte 30 procent under normalen, men da priserne var gode, da jeg solgte avlen i oktober, gik markbruget stort set i nul i 2018.

I de sidste tre år har jeg kørt med en ren korn-sojablanding. Den er kun to til tre kr. dyrere end en blanding med solsikke og raps, og jeg har erfaring for, at særligt de mindste grise kvitterer for en god foderblanding.

Jeg har på skift renset mine to færdigfodersiloer. Begge gange blev jeg ramt af influenza-symptomer dagen efter, så der må være nogle toksiner i siloen, som jeg ikke kan tåle. Derfor får jeg nu Fensmark staldservice til at rengøre dem. Jeg har dog intet mærket på grisene."

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle