Svineproducent: Jeg er nervøs hver uge over, at en gris slipper forbi
Rasmus Poulsen svarer på månedens spørgsmål i fagmagasinet SVIN. Læs svarene fra alle fire landmænd i panelet i det nye nummer af SVIN, der udkommer i næste uge.

Giver transportegnethed dig udfordringer?

 

Rasmus Poulsen, 2.100 søer og 70.000 30 kgs-grise, Fårevejle:

"Hele branchen med producenter, vognmænd og omsættere er rystet over den nultolerance, der er i forbindelse med transportegnethed.

Jeg går rundt og er nervøs hver uge, hvis der slipper en gris forbi, som ikke skulle have været med.

Vi eksporterer tre fjerdedele af vores smågrise til Polen, og derfor skal grisene nu over samlestald. Det var meget bedre, hvis jeg kunne køre grisene direkte som tidligere, fordi jeg så kunne få et svar fra en dyrlæge med det samme, om grisene er transportegnede.

Opråb fra dyrlæger: Ny linje giver rystende nervøse landmænd (opdateret) 31. januar · 15:16

Derved kan jeg selv føre de grise, der er vurderet som ikke-transportegnet, tilbage i stalden til opfedning.

Som det er nu, er det gode grise, der bare bliver slået ihjel på samlestalde, hvis der er det mindste.

Selvfølgelig skal vores dyr registreres for, om de er transportegnede, men man slår alt for hårdt ned med de nye stramninger, som vi har oplevet siden årsskiftet. Der er ingen nye regler, men der er bare sket en ny fortolkning af reglerne."

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle