Svineproducent: Jeg har øget slagtevægten med fem kg
Svineproducent H. C. Gæmelke svarer på månedens spørgsmål til Landmandspanelet i fagmagasinet SVIN. Læs alle fire landmænds svar i det nye nummer, der udkommer tirsdag 19. november.

Hvad har du ændret i stalden efter, at noteringen er gået op?

 

H. C. Gæmelke, 19.000 slagtesvin, Vejen:

"Vi har ikke ændret på det store. Vi har fastholdt foderstyrken et stykke tid, fordi vi har skiftet leverandør og skulle finde ud af, hvordan de grise lå. Derfor holder vi fast i en slutfoderstyrke på 3,1 FE på fem uger og 61 FE total inden for 28 dage.

Det gælder for nogle af vores grise, da cirka halvdelen får ad lib-fodring, mens resten er på restriktiv fodring.

Siden noteringen var langt nede i starten af året har vi puttet fem kg ekstra på grisene, så vi er på en slagtevægt omkring 92 kg. Vi vejer alle grise over tid og rammer basis i 96 til 97 procents tilfælde.

Vi er fortsat med hele læs, da andet ikke kan lade sig gøre i vores produktion.

Vi har senest gået op på 8,0 gram lysin og mere protein for at løfte kødprocent og tilvækst. Vi har ok resultater, men nu begynder de at sparke røv."

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle