Svineproducent: Sådan har jeg fået styr på friskkorn-forgiftning
Svineproducent Peter Kiær svarer på månedens spørgsmål i det nye nummer af fagmagasinet SVIN. Læs svarene fra alle fire landmænd i SVIN, der udkommer på mandag 18. juni.

Hvordan håndterer du friskkorn-forgiftning?

Peter Kiær, 720 søer, 24.000 30 kgs grise og 11.000 slagtesvin, Haslev på Sjælland:

"Friskkorns-forgiftning er noget, vi tager meget seriøst.

Indtil for tre-fire år siden var det noget, vi havde en del problemer med i besætningen. Vi oplevede reduceret ædelyst, farefeber og diarré i farestalden og en generel utrivelighed.

Der var også fysiske problemer med, at kornet ikke vil komme ud af siloerne og dannede bro.

Konsulent: Tre gode råd ved mistanke om toksiner i foderkornetSvin 22. marts · 12:27

Vi har siden foretaget en række tiltag, og det har hjulpet gevaldigt. Nu bruger vi så vidt muligt først korn fra ny høst, når det har ligget en måned. Korn fra ny høst tørrer vi ned til 15-15,5 i vandprocent.

Vi tilsætter desuden e-vitamin i vores foderrecepter efter anvisning fra vores foderrådgiver, men det vigtigste er at få nedbragt vandindholdet."

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle