Svineproducent: Vi skal have bedre resultater i farestalden
Svineproducent Peter Kiær svarer på månendes spørgsmål i fagmagasinet SVIN. Læs svarene fra alle fire landmænd i det nye nummer, der udkommer 15. januar.

Hvad er dit fokusområde i 2019?

Peter Kiær, 720 søer, 24.000 smågrise, 7.000 slagtesvin, Haslev, Sjælland:

"Jeg arbejder på at få en ny stald. Jeg har fået en miljøgodkendelse, så jeg kan producere yderligere 12.000 slagtesvin.

Om 2019 bliver året, hvor jeg kommer til at bygge stalden, ved jeg ikke, der skal i hvert fald optimeres på alle parametre for, at byggeriet bliver gennemført.

Så om det bliver i år eller måske næste år, ved jeg ikke endnu.

Inde i stalden er mit fokus især på farestalden, hvor vi skal have lavet nogle bedre kuldresultater og opnå en lavere dødelighed.

Vi er begyndt med at bruge dyb inseminering, som er en succes, men det er samtidig en udfordring, at vi får mange smågrise. Det koster på dødeligheden.

Fremover skal vi leve af gode resultater - ikke høje noteringer. Det, tror jeg, bliver nødvendigt."

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle