Svineproducenter sætter rekord i eksport af smågrise
En 30 kgs gris solgt på eksportmarkederne giver en rekordhøj merpris i forhold til salg i Danmark.

I januar sendte danske svineproducenter 1,264 mio. levende grise til udlandet. Det viser nye tal fra Landbrug & Fødevarer, og det er ny rekord, skriver Jyllands-Posten.

Og meget tyder på, at væksten i eksporten fortsætter, for i februar og marts er prisforskellen på en 30 kgs pris solgt  i henholdsvis Danmark og på eksportmarkederne rekordhøj med hele 113 kr. i uge 10.  

»Det nye januar-tal bekræfter, at der er kommet ekstra fart på eksporten af danske smågrise, som nu er rekordhøj. Vi har allerede opjusteret prognosen for den samlede eksport i 2017,« siger markedsanalytiker Karsten Flemin, L&F.

Han vurderer, at eksporten af levende smågrise i år vokser til 13,7 mio. stk.

Den stigende smågriseeksport giver til gengæld problemer for danske slagterier. Antallet af slagtninger i februar var således det laveste nogensinde, ifølge beregninger fra Landsforeningen af Danske Svineproducenter, skriver Jyllands-Posten.

Tyske smågrise rammer højeste prisniveau i fem årSvin 13. marts · 11:10

 

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle