Svinerådgiver: Fantompriser i vente i 2020
Dækningsbidragene på slagtesvin og søer har udsigt til at blive rekordhøje i 2020, er meldningen fra fynsk svinekonsulent.

De nuværende høje svinenoteringer kommer til at gøre godt i 2020 for svineproducenternes økonomi.

Faktisk er der udsigt til fantompriser, hvis ellers de nuværende priser holder stik.

Det viste Jan Brochstedt Olsen, chefkonsulent ved Centrovice, flere eksempler på, da han onsdag var blandt oplægsholderne ved Svineforum, der tiltrak godt 100 deltagere.

For mens økonomien gennem flere år har været sløj for mange producenter af slagtesvin er sagen en anden nu.

Hvis en producent indkøber smågrise på det nuværende niveau, som i Jan Brochstedt Olesens tilfælde var opgjort til 592 kr., og bruger 325 kr. i foder fordelt på 221 foderenheder til 1,47 kr, stykket og har 10 kr. i omkostninger til diverseposten, så vil der ved salg af et slagtesvin på 86,6 kg med den nuværende notering inkl. efterbetaling på omkring 14,40 kr. til 1.230 kr. være et dækningsbidrag på hele 303 kr.

Det samme billede af fantastiske dækningsbidrag gør sig gældende for soholdere, der har udsigt til et dækningsbidrag på 11.179 kr. pr årsso.

Regnestykket er baseret på salg af 32,3 grise på 31,8 kg til 564 kr. stykket. Dertil kommer en omkostning på 246 kr. til udskiftning af avlsdyr, og foderomkostninger til samlet 5.464 kr og 1.328 kr. til diverse omkostninger.

»Det er cirka 300 kr. i dækningsbidrag for smågrise og 300 kr. i dækningsbidrag for slagtesvin. Så er det bedst at have begge dele,« kommenterede Jan Brochstedt Olsen udsigten til de meget høje dækningsbidrag.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle