Tårnhøje dækningsbidrag på slagtesvin
Høje slagtesvinenoteringer smitter af på dækningsbidraget pr. stiplads. Slagtevægt på 92 kg giver højeste dækningsbidrag.

Med de høje noteringer, der er for tiden, er det med at få lagt nogle kilo på grisene, inden de sendes til slagteriet.

Det budskab blev gentaget flere gange på sidste uges svinekongres, og nu har LMO beregnet, at dækningsbidraget målt pr. stiplads er højest, når der opnås en gennemsnitlig slagtevægt på 92 kg.

»Det kan være en stor udfordring at opnå en gennemsnitlig slagtevægt på 92 kg, hvis man har en leveringsaftale på køb af smågrise hver 13. uge. Det vil kræve en tilvækst på min. 1.050 gram/dag samt ensartede grise ved indsættelse og lav spredning på vægten ved levering. Ellers må man ændre til 14 uger mellem hold. Men det koster på dækningsbidrag pr. stiplads«, fremhæver svinerådgiver Niels Hegelund fra LMO i nyhedsbrevet Trynekontakten.

Dækningsbidraget ved 92 kg er ifølge Niels Hegelund cirka 250 kr. pr. slagtesvin.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle