Taber 77 kr. pr. slagtesvin
Slagtesvin er en underskudsforretning, også i 2016.

De danske svineproducenter vil i gennemsnit tabe 77 kr. pr. slagtesvin i 2016. Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af en prognose fra Videncenter for Svineproduktion under Seges.

Det er 10. år i træk med tab på slagtesvin.

Siden 2003 har svineproducenterne tabt 56 kr. pr. produceret gris - og det giver i alt et tab på 15,7 mia. kr. i årene siden.

Prognose: Indtjening får løft Fredag 22. januar 2016 · 00:00

I 2015 og 2016 vil også den bedste fjerdedel af svineproducenterne i gennemsnit opleve tab.

"Branchen er i en meget alvorlig situation efter en lavkonjunktur, som er blevet ekstraordinært lang. I 2014 havde sektoren udsigt til et rigtigt godt år, men det blev fuldstændig spoleret af Ruslands boykot. Det har forlænget lavkonjunkturen, at det har taget usædvanligt lang tid at få produktionen til at falde," siger afdelingschef Finn Udesen, Videncenter for Svineproduktion, til Jyllands-Posten.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle