Tidl. Agromek-direktør får ilddåb over for landmænd fra hele Europa
Allan Pedersen, nybagt ejer af KJ Klimateknik, tester eksportpotentialet af på EuroTier og glæder sig til at være en aktiv del af agroindustrien igen.

Allan Pedersen har blot 16 dage på bagen som ejer af KJ Klimateknik, men alligevel står han sammen med den hidtidige ejer Kaj Johansen ved en udstillingsstand på EuroTier.

Allan Pedersen har netop lagt direktørkasketten hos Agromek og er nu gået om på den anden side af udstillingen. Det er første gang, at han står som ejerleder og skal præsentere sine produkter.

»Jeg har det, som om jeg er kommet hjem igen. Jeg havde 18 års erfaring med branchen, inden jeg blev direktør for Agromek, så det er sjovt at komme tilbage, og det er nyt for mig at være på en messe, hvor jeg selv er ejer,« siger Allan Pedersen, der har fået en plads på den danske fællesstand.

Selv om han kender messeverdenen særdeles godt, har han alligevel konstateret nogle forskelle på Agromek og EuroTier.

»EuroTier er selvfølgelig en professionel messe, og jeg er også kommet meget på Agritechnica. Men tingene er måske lidt mere stive og sådan ordnung must sein. For eksempel oplevede vi, at det kun var messens interne transportfirma, der måtte køre vores varer til vores udstilling ind i hallen. Der er vi vant til mere fleksibilitet i Danmark,« siger Allan Pedersen med et smil.

Han bruger EuroTier til at afdække, om hans midtjyske firma med fokus på ventilation og inventar til svinesektoren har eksportpotentiale.

»98 procent af virksomhedens salg er gået til Danmark, og man har tjent penge. Så basen er i orden, men jeg har stor erfaring med eksport, så den del vil jeg gerne prøve af. Vi skal ikke ud på 20 eksportmarkeder på én gang, men jeg vil gerne forsøge at bygge eksporten stille og roligt op,« siger Allan Pedersen, der på messens to første dage har haft store interesse fra særligt Spanien.

Dalbo-direktør med i ejerkredsen

Allan Pedersen har ambitioner på virksomhedens vegne, og han har via sit netværk bygget en stærk ramme op omkring KJ Klimateknik.

»Jeg kan godt afsløre, at Kaj Pedersen fra Dal-Bo er en del af ejerkredsen, og så har jeg fået en professionel bestyrelseformand i form af Poul Arne Jensen, der tidligere har været topchef i Dantherm,« siger han og understreger, at han er glad for, at han valgte at købe en virksomhed inden for svinesektoren.

»Jeg turde ikke gå ind i for eksempel maskine- eller traktorvirksomheder, som jeg tror kan blive ramt af markedsforandringer i den kommende tid. Omvendt tror jeg på den her del af branchen. Der skal produceres flere fødevarer, der bliver flere mennesker på kloden, og middelklassen vokser. Desuden skal der større fokus på klima og sundhed, og vi skal producere mere for mindre. Derfor ser jeg store perspektiver i KJ Klimateknik,« siger Allan Pedersen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle