Tillæg for frilandsgrise sænkes med en krone

Mens der fortsat er kamp om det økologiske kød, er efterspørgslen efter kød fra frilandsgrise faldet, og derfor sænkes tillægget med en krone.

Fra uge 13 er der 3 ,40 kr. i tillæg pr. kilo svinekød fra frilandsgrise mod de 4,40 kroner, som tillægget ellers har været de seneste måneder, skriver friland.dk.

Det skyldes ifølge administrerende direktør i Friland, Henrik Biilmann, at efterspørgslen har været faldende over et stykke tid.

"3,40 kr. er et højt tillæg, hvis vi kigger på den historiske udvikling, men sammenlignet med de seneste måneder, er det en markant sænkning. Det skyldes, at vi har mistet én stor eksportkunde, og det afspejler sig nu også i tillægget," siger Henrik Biilmann.

Han tør ikke spå om, hvordan tillægget vil udvikle sig i fremtiden, men han forventer ikke den samme massive efterspørgsel efter kød fra frilandsgrise, som selskabet lige nu oplever på økologisk kød.

"Økologi er noget, som alle kunder og forbrugere i verden kender til, og et område hvor vi igennem en årrække har oplevet en konstant stigende efterspørgsel. Frilandsgrise er mere et dansk fænomen, som vi så har suppleret med salg til nogle store udenlandske kunder. Derfor slår det også markant igennem på tillæggene, når efterspørgslen fra udlandet falder," siger Henrik Biilmann.

Han understreger, at selskabet arbejder på at skaffe nye kunder til gavn for leverandører af frilandsgrise, men at han ikke forventer at tillægget stiger indenfor den nærmeste fremtid.

"Vores vigtigste opgave er at skaffe vores leverandører så høj en pris for deres kød som muligt. Det gælder selvfølgelig også for frilandsgrise producenter. Men vi ser ikke den samme kamp om kødet på det internationale marked, som vi gør indenfor økologi, og derfor kan vi heller ikke love vores leverandører af frilandsgrise højere tillæg i den nærmeste fremtid," siger Henrik Biilmann.                                                                                   

Emneord svinenotering

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle