Tjek rumvægten af svinefoderet
Den tørre høst giver tungere foder. Sørg derfor for at indstille foderautomaterne til det nye foder.

Årets høst har været tør. Det giver tungere foder – uanset om du bruger færdig- eller hjemmeblandet foder.

Det påpeger Bjarke Lassesen, svinekonsulent hos Velas, i den seneste udgave af nyhedsbrevet Trynekontakten.

For søerne er det vigtigt, at de får præcis den mængde foder, du ønsker de skal have. Indstil derfor foderautomater til det nye foder, lyder anbefalingen.

Det gøres på følgende måde:

  • Tag fire til fem foderkasser i tomme stier.
  • Sæt indstillingen på hhv 1-2-3-4 og 5, og sæt en plasticpose i bunden af nedløbsrøret.
  • Når anlægget har fyldt foderkasserne op, og de er udløst, vejes poserne, og vægten af foderet ved de fem indstillinger kontrolleres.

Ofte svarer tallene ikke direkte til liter, og ofte er de uens fra 1-2 og 2-3 hhv 4-5. Derfor anbefaler Bjarke Lassesen at lave en "grundjustering" flere gange om året, og her lige efter ny høst er det obligatorisk.

Konsulenten minder om også at huske på at korrigere for FE i foderet. Det gør nemlig en stor forskel, om der er 103 FE eller 108 FE. Og så er du sikker på at ramme den ønskede foderkurve præcis. 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle