Trods populær EU-støtte: Intet prishop på svin
Danish Crown beretter om uændret svinenotering denne uge.

Prisen for slagtesvin (8,70 kr. pr kg) og søer er uændret denne uge.

Danish Crown oplyser, at slagterier under EU-ordningen med privat oplagring (PO) har allerede indgået kontrakter på over 60.000 tons.

"Ferskkødsmarkedet i Europa er presset, og som vi ser det, så er det den igangværende PO-ordning, der sikrer stabiliteten i markedet. Den underliggende tendens er fortsat, at der er for store mængder på markedet. PO-ordningen har vist sig at være meget populær, og det flytter en del ferske mængder væk fra markedet i de kommende uger," fortæller Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Danish Crown luftede ellers optimisme for to uger, men svineproducenterne må fortsat vente på stigninger.
 
"Vi oplever pres på priserne på stort set alle delstykker, men det er indtil videre lykkedes os at placere produkterne i markedet løbende. Dertil kommer at det britiske marked for bacon er under pres. Det skyldes blandt andet, at pundets værdi er svækket på det seneste," siger Søren Tinggaard.
 
Til landene udenfor Europa er der en jævn afsætning til både Kina og Japan.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle