Tyske slagtesvinepriser slået ud af stabil kurs
I syv af otte uger har den tyske notering ligget på 1,44 euro - nu er der skred i prisen.

Den tyske notering for slagtesvin falder nu 3 eurocent (22,4 øre) til 1,41 euro, pr. kg, svarende til 10,50 kr. Prisfaldet kommet efter en efter en lang, stabil periode med uændret pris på 1,44 euro i syv af de seneste otte uger.

Danske Svineproducenter forklarer, at udbuddet på det tyske slagtesvinemarked ikke er særlig stort.

Sidste uge (uge 28) blev der slagtet færre end 900.000 grise i Tyskland. I den samme uge 2017 var det flere end 950.000 grise.
 
"Problemet er imidlertid, at priserne på eksportmarkederne ikke er tilfredsstillende. Vion i Tyskland kævede derfor i begyndelsen af ugen, at den tyske slagtesvinenotering skal sænkes til 1,40 euro pr. kg.

Når Tönnies bekræftede dette krav i midten af uge, havde den tyske omsætterorganisation VEZG ikke andre muligheder end at sænke noteringen, imidlertid kun til 1,41 euro pr. kg," lyder det fra Danske Svineproducenter.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle