Tyske smågrise holder fast i bordkanten - stort prisfald i vente
Den tyske Nord-West notering for smågrise er uændret 38,00 euro for kommende uge.

Ligesom den tyske Nord-West smågrisenotering har de fleste europæiske smågrisenoteringer kunne stabilisere sig - men prispresset på smågrisemarkedet vil sandsynligvis fortsætte, vurderer Danske Svineproducenter.

I Holland er smågrisenoteringerne således faldet med 5 - 6 euro i de seneste to uger.

"Det afgørende for prisudviklingen på smågrisemarkedet er p.t. den dårlige stemning på slagtesvinemarkedet. Hvis slagtesvinenoteringen kun er 8,30 kr. pr. kg i Danmark og 1,41 euro pr. kg i Tyskland i sommeren, hvor slagtesvinenoteringerne typisk er højest, hvilken notering vil vi så få i løbet af efteråret?
 
Lidt håb kommer fra Kina. Den kinesiske Yuan er faldet med ca. 5,5 procent i forhold til den danske krone i den seneste måned. Derfor blev vores kødeksport dyrere på det kinesiske marked og eksportmængden er faldet.

Tyske markedsinteressenter regner imidlertid med, at eksportsituationen vil forbedre sig i løbet af efteråret," lyder det fra Danske Svineproducenter i en markedskommentar.
 
Ifølge Danske Svineproducenter indikerer den tyske VEZG-smågrisenotering, at Nord-West noteringen sandsynligvis vil falde med 3 euro til 35 euro (298 kr. inkl. vægtregulering) på mandag.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle