Tyske smågrise nærmer sig 300 kr.
Smågrise på det tyske marked rykker med ganske små skridt nærmere på 300 kr. pr. gris.

Der er endnu et stykke vej endnu, men alt tyder på, at der inden så længe igen findes puljenoteringer på over 300 kr. for en 30 kgs-gris.

Puljenoteringerne er stigende i Danmark, men også i Tyskland, hvor Nord-West-noteringen i dag er gået frem med en euro til 33,50 euro for en 25 kgs-gris.

»Smågrisepriserne fortsætter med at stige. Næsten alle smågrisenoteringer er steget i den seneste slagteuge, nogle af dem endog forholdsvis kraftigt. Den hollandske smågrisenotering fra Vion er for eksempel steget med 5 euro (37 kr.) i de seneste to uger og med i alt 10 euro (75 kr.) i de seneste fem uger. På den ene side er prisstigningen ikke usædvanlig for denne årstid. På den anden side overrasker prisstigningen lidt, fordi den ikke har fået medvind fra slagtesvinemarkedet, hvor den tyske notering har været uændret i syv uger«, beskriver Danske Svineproducenter markedssituationen.

Der er flere prisstigninger på vej for smågrisene. Den tyske VEZG-smågrisenotering, som er forud for Nord-West-noteringen indikerer, at Nord-West-noteringen sandsynligvis vil stige med en euro til 34,50 euro (294 kr. inkl. vægtregulering) på mandag.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle