Tyske smågrisepriser falder for første gang i ni måneder
For første gang i 37 uger falder den tyske Nord-West smågrisenotering til nu 61 euro.

Så skete det. Efter en lang ubrudt række af prisstigninger faldt den tyske smågrisenotering Nord-West i sidste uge til 61 euro for en 25 kgs  gris.

Noteringen havde i de seneste forudgående elleve uger toppet med ny rekordpris og ligget stabilt på 63 euro. Men nu gik den altså ikke længere. 

Det seneste fald i Nord-West noteringen daterer sig tilbage til oktober 2016, da smågriseprisen faldt flere uger i træk ned til 47 euro pr. gris. Siden da er det frem til sidste uge kun gået en vej, nemlig opad.

Tyske slagtesvin trækker smågrise med ned

Danske Svineproducenter følger smågrise noteringen tæt og herfra lyder det i en kommentar til prisfaldet på Nord-West noteringen:

"Prisnedturen har nu også nået den tyske Nord-West notering. Udbuddet er steget lidt igen, men det afgørende er de seneste prisfald på slagtesvinenoteringerne.

Er dine smågrise klar til sommeren?Svin 12. juli · 12:42

Efterspørgslen er nu meget mere afdæmpet, hvilket fører til, at smågrisenoteringerne falder i hele Nordeuropa. Højst sandsynligt vil denne tendens med faldende smågrise fortsætte i de kommende uger," hedder det fra Danske Svineproducenter.

Den tyske notering for slagtesvin, som altså nu trækker Nord-West smågrisenoteringen med ned, er i de to seneste uger faldet med 11 eurocent til 1,70 euro pr. kg (12,65 danske kr.) på grund af faldende afsætning, som forklares med dårligt vejr og ferietid. 

Figur 1. Nord-West noteringen for smågrise, euro pr. stk., 2013-2017.

Kilde: www.zmp.de

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle