Tyskere: Grise på dybstrøelse er lykkeligere
En tysk forskergruppe fra universitetet i Bozen og Göttingen har undersøgt, hvordan den tyske befolkning opfatter billeder af dyr i forskellige staldmiljøer.

Staldmiljøet har stor betydning for, hvordan forbrugerne vurderer dyrs velfærd. Det viser en tysk undersøgelse af svin. 

Undersøgelsen viser, at når forbrugerne ser et billede af en gris sig i dybstrøelse vurderer størstedelen, at grisen virker lykkelig. 

Befinder grisen sig derimod på betongulv med spalter svarer de, at grisen ser trist ud - og dette på trods af at det er samme gris, som de ser på billede med dybstrøelse. 

Forfatter Dr. Achim Spiller fra Göttingen Universitet mener, at det opfattes negativt af forbrugerne når grisene lever i et staldmiljø med betongulv og spalter, hvorimod dybstrøelse bliver betragtet som naturligt og dyrevenligt. 

Det skriver netavisen Top Agrar.

Omkring 1.000 tyske forbrugere indgik i undersøgelsen. 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle