Tyskland kan rammes af afrikansk svinepest om fire år
En computermodel har beregnet, at vildsvin i Tyskland bliver ramt af afrikansk svinepest om fire år.

Vildsvin i Tyskland bliver smittet af afrikansk svinepest om cirka fire år.

Det har et polsk forskerteam konkluderet på baggrund af analyser af 3.230 tilfælde med den frygtede sygdom, som rammer vild- og tamsvin. Det skriver Pig Progress.

Forskerne har beregnet via en computermodel, at sygdommen spredes med omkring 200 km pr. år.

»Selv om den epidemiologiske situation i tidligere ramte regioner bliver stabiliseret i den nærmeste fremtid, vil udbredelsen fortsætte«, sagde den polske forsker Andrzej Jarynowski ved IPVS-kongressen i Kina i sidste uge.

Afrikansk svinepest koster Ungarn stort milliontabSvin Tirsdag 12. juni 2018 · 08:03

Den forudsete smitte om cirka fire år i Tyskland er beregnet uden menneskelig indblanding, som tidligere har været årsag til, at virussen spreder sig endnu hurtigere som følge af inficerede fødevarer.

Den polske forsker mener, at de europæiske myndigheder har for stor opmærksomhed på fx lastbilchauffører, der smider inficerede madvarer i naturen.

På kongressen slog Andrzej Jarynowski et slag for at flytte opmærksomheden over på de medarbejdere, som har arbejdet på gårde, der er lukket ned på grund af afrikansk svinepest og som tager mod vest for at finde arbejde på andre gårde. De kan - uden at vide det - være med til at sprede sygdommen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle