Udvalgsformand: Skidt signal at sige nej til landmand

Formanden for teknisk udvalg mener, at Næstved Kommune bør sige ja til at lade landmand udvide, når han lever op til lovkravene.

"Det er skidt for erhvervsklimaet. Derfor håber jeg da også, at Socialdemokraterne besinder sig,"

Det siger Søren Revsbæk (V), formand for teknisk udvalg i Næstved Kommune, efter et flertal bestående af Socialdemokraterne, Enhedslisten og SF mandag har stemt nej til at lade landmanden Søren Hansen udvide sin svineproduktion.

Byrådet skal tage sagen op d. 24. februar.

Forvaltningen havde lagt op til en godkendelse. Udvalgsformanden beretter således, at forvaltningen over for udvalget på mødet mandag sagde, at Søren Hansen vil have en god sag, hvis han klager til Natur- og Miljøklagenævnet.

Et nej, når alle regler er overholdt, er ærgerligt, når kommunen gerne vil fremstå som erhvervsvenlig, mener udvalgsformanden.

"Det sender et elendigt signal. Det sender et signal om, at Næstved har det svært med erhvervslivet. Nogle gange kan man tænke om landbruget, at 'det ligger der bare'. Men der er jo tale om erhvervsvirksomheder. Hver gang vi forbedrer vilkårene for landmænd, så forbedrer vi også skattegrundlaget for Næstved Kommune. Så det vil være et skidt signal. Det sender også et skidt signal i forhold til hvilke rettigheder, man har som virksomhed. At hvis man lever op til de krav, der er, og vi i ovenikøbet har strammet dem, så kan man alligevel ikke være sikker på at få lov. Det skaber jo usikkerhed for virksomhederne," siger Søren Revsbæk.

Søren Hansen undersøgte jo selv, om han havde lov til at udvide, inden han købte gården. Kunne han selv have gjort mere?

"Nej, jeg mener ikke, at han kunne have gjort mere. Han har gjort det, han kunne," siger Søren Revsbæk.

"Jeg anser det ikke for at være et teknisk spørgsmål. Det er et politisk spørgsmål, om man vil have svineproduktion i Næstved Kommune," siger Søren Revsbæk, der understreger, at forvaltningen vurderer, at en udvidelse vil leve op til kravene i forhold til beskyttelse af natur og grundvand.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle