Ugen på spidsen: Fortæl, når det går godt
Skræmmer vi potentielle nye svineproducenter væk, hvis vi fokuserer for meget på dårlig økonomi?

Det har allerede været en rigtig god uge og det er kun onsdag morgen!

Forklaringen er den, at jeg allerede har besøgt to svineproducenter, der begge kunne fortælle om en god økonomi i deres svineproduktion. Og det gør mig naturligvis glad, når det går svineproducenter godt.

Ingen af dem var kommet sovende til deres gode økonomi. De var begge det, jeg vil kalde typiske repræsentanter for helt almindelige landmænd.

Begge var etableret for omkring 15 år siden. Siden havde de tilpasset produktionerne med en række justeringer, men hele tiden med det for øje, at investeringerne skulle give afkast på kort sigt.

Ingen havde for eksempel investeret i dyr jord, mens priserne røg i vejret i nullerne. Det var begge glade for i dag og begge sagde, at det manglende jordkøb ikke for alvor havde begrænset deres muligheder for at udvikle svineproduktionen.

Til gengæld havde de konstant været opmærksomme på at optimere deres produktioner. De havde foretaget en masse justeringer, der alle havde bidraget til en stabil, solid indtjening.

Jeg synes sådanne eksempler er gode at få frem.

Vi skal huske at fortælle, at det hele ikke er dårlig økonomi. At man faktisk kan tjene penge på svineproduktion i Danmark.

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Svin Plus, "Ugen på spidsen", sætter Morten Thomsen og Søren Tobberup Hansen, journalister og svinefaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus, svineugen i perspektiv.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle