Ugen på spidsen: Vi skal slå et slag for den gode arbejdsplads

LandboNord sætter et prisværdigt fokus på den gode arbejdsplads.

Det kræver en god og motiverende arbejdsplads, hvis man skal fastholde sine medarbejdere.

Dygtige medarbejdere hænger ikke på træerne, og andre brancher trækker også med andre vilkår og muligheder.

Spørg bare i det nordjyske, hvor syv (!) drifstledere for et års tid siden forlod de nordjyske svinestalde til fordel for et job i vindmølleindustrien.

Ikke et ondt ord om jobskiftene - indimellem har man brug for luftforandring - men åreladningen i Nordjylland understreger et grundliggende problem med fastholdelse af medarbejdere og rekruttering i primærproduktionen.

Derfor er det også det helt rigtige skridt, LandboNords svineafdeling tager, når de til januar afholder deres vanlige årsmøde. Frem for at kåre de dygtigste producenter målt på produktivitet har de skiftet de hårde parametre ud med de mere bløde af slagsen i form af kåring af den bedste arbejdsplads.

Jeg er spændt på, hvordan udvælgelseskriterierne ser ud - et mål må være, at arbejdspladsen foruden gode resultater også formår at fastholde og udvikle sine medarbejdere.

Danni Sørensen er et velkendt ansigt i det nordjyske svineerhverv. Sammen med sin bror Jonas havde han formentlig vundet den femte titel i streg som bedste soholder i det nordjyske om en måneds tid.

Nu må brødrene konkurrere på andre parametre. Og lur mig om ikke de har en god chance for at komme i betragtning alligevel.

Julefrokost og gokartrace

Forleden var jeg forbi Store Vognsbæk og fik en snak med Danni - og jeg må sige, jeg er imponeret. Ikke mindst over produktiviteten i staldene, som er i verdensklasse. De resultater opnår man ikke, hvis ikke man har glade og tilfreds medarbejdere. Sådan hænger tingene også sammen.

Medarbejderne på Store Vognsbæk, som primært kommer fra Rumænien, bliver også belønnet, når det går godt. Senest har medarbejderne været til julefrokost med tilhørende gocart-race - og tidligere har staben været i sommerhus, fordi resutaterne i stalden gik den rigtige vej.

Det er medarbejderpleje, som virker og giver god mening.

Frist for indstillinger: 8. januar

Så for at promovere det gode budskab om årets bedste arbejdsplads bringes her en servicemeddelelse fra LandboNord, der altså efterlyser de svinebedrifter, som synes, de har den bedste arbejdsplads:

Indstillinger kan sendes til mla@landbonord.dk frem til senest 8. januar 2018.

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Svin Plus, "Ugen på spidsen", sætter Morten Thomsen og Søren Tobberup Hansen, journalister og svinefaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus, svineugen i perspektiv.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle