Ungt par sælger gård og køber større gård

Julie og Pelle Granhøj Rasmussen overtog i foråret en af Fyns største svineproduktioner. Forinden havde de på blot 40 dage solgte deres sogård mellem Skive og Viborg.

Fynboerne Julie og Pelle Granhøj Rasmussen fik i foråret opfyldt et af deres store ønsker som landmænd.

Med en barndom på Fyn har det altid trukket i dem at komme tilbage og bosætte sig på øen og arbejde som selvstændige landmænd.

I første omgang syntes denne drøm at komme længere væk, da parret i december 2017 overtog et sohold med 650 søer mellem Skive og Viborg.

Men en pludselig kontakt med Morten Dahl Thomsen fra Sagro satte gang i en mindre lavine, som til sidst endte ud med, at parret nu ejer en af Fyns større svineproduktioner med 1.200 søer, 32.000 slagtesvin samt mere end 400 hektar.

"En aften, da vi lå i sengen, kom der en salgsopstilling fra Morten Dahl med denne store svineejendom. Vi blev hurtige enige om, at det kunne være, vi skulle give den et skud", fortæller Pelle Granhøj Rasmussen om det, der blev starten på overtagelsen af den nordfynske svineejendom.

Alle medarbejdere tog med fra Midtjylland

Den første ejendom i det midtjyske var siden overtagelsen blevet kørt op fra 650 til 850 søer, sektioneret og kørte godt.

"Vi betragtede den første soejendom som et springbræt til noget større, enten ved at bygge, hvor vi var eller undersøge muligheden for at afsætte den første ejendom for at kunne skaffe kapital til at erhverve et mere helhedsorienteret landbrug", fortæller parret samstemmende.

Efter overtagelsen har der været meget at se til. Til alt held var en af Pelles venner blev ansat før overtagelsen og i samspil med ansatte fra Skive-ejendommen, der også er flyttet med til Fyn, har det ifølge parret gjort underværker for sandsynligheden for succes.

"Den tidligere ejer har tilmed gjort en god indsats for at hjælpe os godt på vej. Det er vi meget taknemmelige for", siger parret, der stadig må knibe sig i armene, efter de er flyttet tilbage til Fyn.

Julie Granhøj Rasmussen sætter flere ord på.

"Vi kniber os i armen, fordi vi har overtaget en veldrevet bedrift, som det ville have taget en livstid selv at bygge op".

Faktaboks

  • Julie og Pelle 
  • Søndersø 
  • Har overtaget en af fyns største svineproduktioner. 

Emneord PLUS, Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle