V: MRSA-aftale vil kun berøre fire procent

Venstre roser MRSA-aftalen og mener, at kun de fire procent, der bruger mest antibiotika, rammes.

Når forbruget af antibiotika til dyr skal 15 procent ned over de næste 3-4 år, vil det kun kunne mærkes af de besætninger, der bruger allermest. Det mener Erling Bonnesen, fødevareordfører for Venstre, som er med i aftalen.

»De fleste gør det godt allerede, og nu retter resten til,« siger han.

Ifølge Bonnesen har forhandlingsforløbet været meget langt, fordi Venstre bed sig fast i bordkanten for at opnå et praktisk resultat, og det synes han lykkedes.

»Det kommer til at berøre fire procent af besætningerne, de fire procent, der bruger mest antibiotika. Dermed har vi drejet fokus hen på, hvor problemet er – hos dem, der bruger for meget antibiotika, og hvor det skyldes uhensigtsmæssige forhold i produktionen, der skal rettes op på,« siger han.

Skulderklap til flertallet

Han understreget, at de fleste besætninger – de 96 procent – ikke vil mærke den store forskel.

»Aftalen er også et skulderklap til dem, der allerede gør det godt,« siger han.

Et stort forbrug kan vel skyldes, at besætningen er midlertidig ramt af sygdom?

»Ja, det kan det, og derfor skal der også være plads til et højere forbrug en kort periode, men det bør ikke være vedvarende,« siger Erling Bonnesen.

Syge dyr skal behandles

En del af aftalen er udfasning af tetracyklin. På det punkt har Venstre ifølge Erling Bonnesen holdt fast i, at det ikke sker hurtigere, end at syge dyr kan behandles.

»Det må heller ikke resultere i, at man bruger værre midler,« siger han.

Venstre har også arbejdet på at omkostningerne af aftalen ikke bliver nær så store, som regeringen foreslog. I første omgang ville det koste 30 mio. kr. Pengene var bl.a. til flere diagnosticeringer i forbindelse med flokbehandling.

»Vi fik banket 23 mio. kr. af, og udgiften på syv mio. kr. er til at leve med,« siger han.

Erling Bonnesen glæder sig over aftalen.

»Vi får i Danmark fejet for egen dør, så vi kan rejse MRSA-problemet internationalt og sige, at nu gør vi noget i Danmark, der virker. Vi kan anvise en model internationalt, der virker,« siger han.

Emneord mrsa, antibiotika

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle