Ventilationsfirma hiver agromekstjerner hjem gang på gang
Vestjyske VengSystem har gentagne gange gjort sig fortjent til Agromek-stjerner. I år er der igen hæder til virksomheden, der har specialiseret sig i klima og ventilation.

Selv om VengSystem ikke hører til blandt de største herhjemme, er de særdeles aktive på messer i hjem- og udlandet.

På det danske marked har virksomheden siden etableringen i 2000 formået at hjemtage den ene anerkendelse efter den anden i forbindelse med Agromek-messen.

Også i udlandet er han fast inventar på den tyske specialmesse EuroTier, hvor han glædeligt slæber et bredt udvalg af sine egenudviklede løsninger til Hannover for at få løftet afsætningen ud over landets grænser.

»De første stjerner fik vi fra Agromek i 2003, og vi har også fået to nyheder præmieret i år, Hvor mange vi har fået gennem tiden, det aner jeg ikke«, siger Niels Veng, direktør i VengSystem.

Vi vil gøre tingene nemmere

Det er ikke anerkendelsen fra forskellige fagjuryer på messer, der driver ham. Motivationen kommer fra noget mere jordnært:

»Jeg vil lave noget, som kan hjælpe folk, så vi kan gøre verden bedre og nemmere«, siger han og peger på et særligt kabel, som en del af årsagen til, at han har den succes, han har opnået.

Kablen er et såkaldt BUS-kabel, som forbinder de styringer, der håndterer eksempelvis hans varme- og klimastyringer til svinestalde.

»Lige før sad jeg med en tysker i telefonen. Han havde købt en løsning fra os tilbage i 2002, og ham kunne jeg hjælpe til at lokalisere præcist, hvor fejlen var opstået. Det kunne jeg, fordi han koblede sin styring via et BUS-kabele til en computer, som jeg kunne logge ind på og hurtigt finde fejlen. Det var første gang, han koblede sig til en computer, og så kunne jeg samtidig opdatere hans software til den nyeste version«, fortæller Niels Veng.

Ser flest muligheder i udlandet

Selv om den meste hæder er hjemtaget fra Agromek, er det for tiden udlandet, han har mest fokus på for at vækste sin virksomhed.

»Vores vækst er for tiden i Østeuropa og Rusland. Det er dér, væksten er. I Danmark er rammebetingelserne for snævre, og det gør det til et sværere marked«.

Faktaboks

Lavede løsning for minkavler

  • VengSystem: Virksomheden, der tæller 15 medarbejdere, har primært udviklet løsninger inden for klima- og varmestyring i svinestalde. VengSystem har over tid udviklet rigtig mange styringer, og indimellem bliver en løsning udviklet på baggrund af en henvendelse fra en landmand. Bl.a. er tørresystemet til minkskind, MinkDrySystem, der fik tre stjerner på Agromek, udviklet ved en henvendelse fra en minkcentral. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle