Video: Økogrise med juletræ går viralt
20. december lagde Anita Juel en video op på Facebook af sine økogrise, der legede med et gammelt juletræ. Hun opfordrede danskerne til at donere gamle juletræer til hendes grise. Nu er videoen set 400.000 gange og opslaget læst af 700.000 danskere.

"Grisene elsker juletræer!" 

Står der som det første i et opslag skrevet af Flintholm Økogrise, hvor ejer Anita Juel har taget en video af sine økogrise på Flintholm. Der er trængsel omkring det lille juletræ, der bliver skubbet, gnubbet og revet i. I opslaget opfordrer Anita Juel til, at man kan aflevere sit gamle juletræ til grisene. 

"Vi har fået to-tre juletræer indtil videre, men folk er nok ikke begyndt at fjerne pynten endnu. Men jeg nåede lige at få panik, da jeg så, at opslaget var blevet læst af 700.000 mennesker. Så mange juletræer har jeg slet ikke plads til," fortæller Anita Juel. 

Normalt har Flintholm Økogrise 4000 likes på Facebook, så at opslaget er nået ud til 700.000 danskere er et svimlende højt antal for Anita Juel.

Anita Juel ejer Flintholm, hvor der er 170 økologiske grise, der går ude alle årets dage. Sidste år fik grisene Anita Juels eget juletræ og nogle naboers. Noget hun har set gjort hos heste får og i zoologiske haver. I år skal grisene have gavn af endnu flere aflagte juletræer.

Vil helst have private juletræer

Anita Juel er blevet kontaktet af virksomheder og producenter, der har overskydende juletræer tilbage og gerne vil donere dem. Men Anita Juel ser egentlig helst, at grisenes legetøj kommer fra private familier, der kan få en køretur ud af det. 

"Jeg vil helst have private juletræer, for så skal familierne køre ud med det og kommer til at se, hvad det er, vi laver herude. På den måde kommer folk ud og ser grisene, og det kan skabe lidt positivt omtale. Folk bliver oftest overrasket over, hvor stor en gris er, og at de kan gå ude hele året," siger Anita Juel. 

Anita Juel har derfor også brugt lidt tid på at forklare, at juletræerne ikke bliver brugt som foder. Det bliver legetøj for grisene. 

"Jeg har brugt tid på at forklare folk, at deres juletræ ikke nødvendigvis behøver at være økologisk, selvom grisene er det. De spiser ikke juletræet. De skubber bare rundt med det," siger Anita Juel. 

Se videoen ovenover, der er blevet delt 3000 gange og kommenteret 698 gange. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle