Sponsoreret af Hamlet Protein
Video: Skift til nyt smågrisefoder gav 11 kr. mere pr. gris
Nu er mave-/tarm-sundheden hos smågrisene på Bækgaarden i top - det samme er bundlinjen.

For to år siden skiftede svineproducent Tom Østrup fra Broby på Fyn til nyt smågrisefoder. Siden da er han sluppet af med flokmedicinering og har reduceret foderforbruget - to faktorer, der i dag gør, at bundlinjen er øget med 11 kroner pr. gris.

Lavt foderforbrug i klimastalden

For Tom Østrup er det absolut vigtigste i klimastalden et lavt foderforbrug. Og derfor var det også en kærkommen ændring, svineproducenten oplevede, da han for to år siden begyndte at tilsætte HP 300 i smågrisenes foderblanding.

“For foderforbruget har det betydet, at hvor vi førhen havde et foderforbrug på over 1,80 pr. kg. tilvækst, er vi nu kommet tilbage på sporet og kommet under 1,70 pr. kg. tilvækst. Det har samlet set betydet et minus på ni procent i foderforbrug,” siger Tom Østrup.

Tom Østrup sænkede sit foderforbrug med -9%.


Slut med flokmedicinering

Inden for cirka en uge efter tilsætningen af HP 300 oplevede Tom Østrup, at mave-/tarm-sundheden hos smågrisene blev væsentlig bedre.

“Grisenes trivsel blev bedre, og de voksede fra dag ét, når vi indsatte dem i klimastalden,” siger Tom Østrup og tilføjer:

“Endnu mere positivt var det, at vi ikke længere så diarre hos grisene, når vi skiftede foderblanding. Vi oplevede førhen, at hver gang vi skiftede foder, fik grisene diarre. I sidste ende udviklede det sig til colidiarre, hvor vi blev nødt til at flokmedicinere grisene. Det er vi sluppet helt af med nu, og vi bruger ikke længere medicin på flokkene.”

Tom Østrup og hans fire ansatte på Bækgaarden producerer årligt 25.000 30-kgs-grise. Svineproduktionen er fordelt på to sites - Eskebjerg og Bækgaarden, hvor landbrugets 700 søer også holder til. Til Bækgaarden hører cirka 200 ha jord, som drives.

Foderskiftet gav Tom Østrup 11 kroner pr. gris. mere på bundlinjen. 


 

Faktaboks

HP 300 er et skånsomt sojaproteinkoncentrat, som anvendes i fravænnings- og smågrisefoder. Fordelene ved HP 300:

  • Høj proteinfordøjelighed pga. et minimalt indhold af anti-nutritionelle faktorer og skånsom behandling af råvaren
  • Markedets højeste proteinfordøjelighed ift. de øvrige sojaprodukter testet (SEGES meddelelse nr. 993)
  • Høj foderudnyttelsesgrad
  • Ensartet vækst i smågrisestalden
  • Lavere medicinforbrug

Læs mere om HP 300 her

Emneord Hamlet Protein, sponsoreret

Sponsoreret af Hamlet Protein

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.