Video: Smågriseproducent - jeg bruger nyt fravænningsfoder og har sagt farvel til zink

Smågriseproducent Ole Holst begyndte at bruge zink i midten af 1990´erne, men med bedre foder og højere fravænningsalder turde han droppe zink sidste år. Læs mere om bedriften i det nye nummer af fagmagasinet SVIN, der udkommer i denne uge.

"Man skal være mentalt være klar til at droppe zink. Er man det, så er det min påstand, at alle kan gøre det, vi har gjort."

Sådan lyder det fra smågriseproducent Ole Holst. Han begyndte at bruge zink i midten af 1990´erne. Da vækstfremmere forsvandt nogle år senere, fik han problemer med coli-dirré.

I dag er foderkvaliteten bedre og fravænnigsalderen højere. Tilsammen betyder det, at han sidste år i maj turde droppe zink omkring fravænning.

Sammen med sin kone, Stine Rosenkvist, har han en besætning med 450 søer med smågrise til 30 kg. De indkøber færdigfoder hos Danish Agro, og bruger New Wean 141, Grow 200 og Grow 204 til smågrisene.  

 

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle