Video: Succes med græsprotein i foder til svin

Et fodringsforsøg hos Seges viser lige nu positive resultater med at fodre grise med græsprotein - resultaterne kan være med at løse to af landbrugets udfordringer med ét smæk. Se video nederst i artiklen.

Mange økologiske husdyrproducenter fodrer med importeret sojaprotein, fordi der i øjeblikket ikke findes et danskproduceret alternativ.

Men hos Seges arbejder man intenst på at finde et dansk alternativ til importeret soja.

Forsøget hos Seges har allerede vist, at protein fra kløvergræs kan måle sig med protein fra soja.

"Vi kan se, at de trives rigtig godt på græsproteinet, og grisene er rigtigt glade for det", siger Erik Fog fra Seges Økologi Innovation.

 Samtidig er kløvergræs meget vigtig i det økologiske sædskifte, fordi det opsamler kvælstof.

Ved at dyrke kløvergræs til grønt proteinfoder vil man derfor på sigt kunne slå to fluer med et smæk – mere kvælstof i det økologiske sædskifte, og dansk produceret proteinfoder til økologisk fjerkræ og økologiske grise.

Hør meget mere om forskningen i videoen her:

 

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle