Vind halv gris i anderledes valg: Navngiv vores orne

Vigtigt valg kører lige nu på Facebook.

Lige nu er der valgkamp. På Mejltangegaard er der et anderledes valg i gang.

Den nye duftorne - der skal stimulere søernes brunst - skal have navn og alle er inviteret til at give deres besyv med. Det sker på Facebook, hvor gårdejer Rasmus Brøgger har sat gang i en afstemning.

Han udlodder to halve grise til dem, der deltager i afstemningen. De uddeles ved at trække lod på valgdagen, d. 18. juni.

"Valget er selvfølgelig ment som et sjovt indslag og en reminder om, at man skal huske humoren, også i disse dage hvor det rent faktisk er dødalvorligt, ikke mindst for landbruget. Jeg syntes, at der i valgkampen bliver brugt alt for meget energi på at sværte de konkurrerende kandidater til, og alt for lidt på hvad de enkelte selv har tænkt sig at gøre for Danmark," lyder opsangen fra Rasmus Brøgger.

Spidskandidaterne i folketingvalget har inspireret Rasmus Brøgger, da han valgte de navne, som man kan stemme på.

"Det har været en tradition, helt tilbage fra da jeg var barn, at ornerne i min fars sobesætning blev navngivet. Dengang valgte jeg og mine søskende som regel en karakter fra årets julekalender, men efter at jeg selv har overtaget besætningen, har navnevalgene bevæget sig mere i retning af at være hentet fra personer, som har gjort sig bemærket i offentligheden, mest i mine øjne negativt, især omkring landbrugspolitik," siger Rasmus Brøgger.

Han afslører over for Landbrugsavisen.dk, at der i øjeblikket er en orne i besætningen med navnet Dan.

Med navngivningen ønsker Rasmus Brøgger at give den brede befolkning indsigt, hvad svineproducenterne 'egentlig går og laver i staldende'.

"Jeg har tidligere været med i åbent landbrug og er også med i et projekt, der hedder Djurslandgården, hvor der åbnes for at man kan komme ind og se staldende og ved selvsyn kan se, hvordan dyrene har det," oplyser Rasmus Brøgger.

Tanken er, at den lokale slagter skal slagte grisen, der er udloddet som præmie. Hvis det skulle ske at vinderene bor langt væk , vil han arbejde på at finde en løsning på dét.

Rasmus Brøgger vil offentliggøre vinderne på sin Facebookside og kontakte dem direkte.

Faktaboks

Mejltangegaard ligger ved Hyllested på Djursland, ca. midt mellem Grenå og Ebeltoft.

Det er en svineproduktion på 630 søer med produktion af 19.000 30 kgs UK-grise årligt.

Jorden, der tilhører gården, er bortforpagtet. Gården er Rasmus Brøggers fødehjem, som hans forældre har ejet siden 1969, indtil han overtog den i 2005.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle