Zoo-direktør: Danskerne bliver klogere efter aflivningsdebat

Zoo-direktør, der skulle forsvare aflivning af giraf, mener, at danskerne er kommet langt væk fra naturen.

Danskerne er kommet langt væk fra naturen - og det at spise kød. Derfor eksploderer en debat om aflivning af smågrise.

Det vurderer Bengt Holst, direktør ved Københavns Zoo og formand for Dyreetisk Råd, over for Foodculture.dk.

”Vi må nok erkende, at vi i dagens Danmark er kommet så langt fra naturen og de mekanismer, der virker der, at vi også har svært ved at forholde os til dét at aflive dyr. En aflivning kan da også se barsk ud, men det er ikke desto mindre noget, der sker i milliontal hver dag, og som vi accepterer, for at få kød på bordet.”

Bengt Holst, der også er videnskabelig direktør for Københavns Zoo, oplevede selv en heftig mediestorm og folkelig vrede, da han sidste år måtte aflive en ung hangiraf i Zoologisk Have. Protesten ophørte dog, da folk fik forklaringen og blev klogere på forløbet.

Det samme ville gøre sig gældende i det her tilfælde, mener Bengt Holst.

”Det er manglende indsigt i metodens effektivitet, i hvert fald når den udføres korrekt, der gør, at aflivning af pattegrisene kan fremkalde så stærke protester. Og dér spiller åbenhed en kæmpe rolle. Landbruget må ud og fortælle, hvad de gør, og hvorfor de gør det og selvfølgelig også indrømme, hvis der er noget, der er galt og så gøre noget ved det”.

Læs mere hos Foodculture.dk.

Emneord dyrevelfærd

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle