Svineavlere beder om ro til Danbred efter direktør-exit

Næstformand i Dansk Svineavl, der er leverandør til Danbred, beder om ro til bestyrelsen og firmaet efter direktør Thomas Muurmann Henriksen er stoppet efter en krænkelsessag.

Der skal ro på den her sag nu.

Sådan lyder det fra foreningen Dansk svineavl, der tæller en stribe leverandører og aktionærer i Danbred, efter firmaet har været i vælten på grund af en sag om seksuel chikane. 

Danbreds administrerende direktør, Thomas Muurmann Henriksen, sagde sin stilling op onsdag aften efter det tidligere på dagen blev afsløret at den nu tidligere direktør har udsat en række yngre kvinder ansat hos Danbred for krænkende og chikanerende seksuel adfærd.

Hos Danske Svineavl mener man nu, at der skal ses fremad.

"Der skal ro på den her sag nu, for både medarbejderne og bestyrelsen er blevet rigtig presset. Jeg håber, vi kan se fremad nu", lyder det fra Claus Petersen, der er næstformand i Dansk Svineavl og udtaler sig på foreningens vegne, da formand Bo Kibsdal også er medlem af Danbreds bestyrelse.

Claus Petersen vil helst ikke forholde sig til selve Thomas Muurmann Henriksens opsigelse eller håndteringen af sagen, der også er blevet kritiseret af blandt andet kvindernes advokat.

"Det har været nogle dramatiske døgn, men i bund og grund har jeg ikke så mange kommentarer til hvad resultatet blev. Det er bestyrelsen, der har taget beslutningen, og så kan vi ikke gøre så meget andet end at tro på, at bestyrelsen har gjort det de finder rigtigt", siger han.

Kendte I til sagen?

"Meget sporadisk vil jeg sige. Der går jo så mange rygter".

Dansk Svineavl blev efterfølgende orienteret om sagen af et bestyrelsesmedlem fra Danbred tirsdag aften, altså dagen før historien blev offentliggjort.

"Der blev kort ridset op netop på grund af de rygter", siger Claus Petersen.

"Nu synes jeg, bestyrelsen skal have arbejdsro. Vi vil gerne se fremad, og vores medlemmer vil gerne se fremad. Nu er der trukket en streg i sandet, og nu skal vi passe på medarbejderne og bestyrelsen, så de så hurtigt som muligt kan komme tilbage i dagligt gænge", lyder det.

Thomas Muurmann Henriksens opsigelse har stillet selskabet uden direktør, men også en række andre ledere i Danbred har hen over sommeren sagt op. Det gælder blandt andet finansdirektør Jesper Vikelsø Jensen, HR-direktør Andrea Winther og chefjurist Morten Schroll. 

Danbred P/S blev dannet i 2017 og har Landbrug & Fødevarer som storaktionær med 51 pct. samt både Danish Agro og Holdingselskabet DBI A/S som minoritetsejere med hver 24,5 pct.

Nogle af ejerne af Holdingselskabet DBI er også medlemmer af Dansk Svineavl.

Faktaboks

Sagen kort 

Finans har snakket med en række kilder hos Danbred, der beskriver, at Thomas Muurmann Henriksens krænkende adfærd længe har været et tema hos Danbred.

Senest blev topchefens opførsel for meget til en firmafest i juni, hvor han var nærgående over for tre kvinder. Efterfølgende har en gruppe medarbejdere sendt et brev til ledelsen.

Derfor startede man en intern undersøgelse og interviewede kvinderne. Undersøgelsen konkluderer, at der er "grundlag for alvorlig kritik" af topchefen som følge af "uacceptable adfærd". 

Men ifølge bestyrelsen kunne direktøren fortsat beholde sit job. Det sagde han dog op onsdag aften efter afsløringen i medierne tidligere på dagen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle