Svineavlsselskabers samarbejde er en realitet

Et strategisk samarbejde mellem PIC og Møllevang er en realitet.

Møllevang, en af Danmarks førende virksomheder indenfor svineavl, og PIC, markedsledende på verdensmarkedet for svineavl og genetik, har den glæde at kunne meddele, at fra i dag, mandag den 2. juli, har de to virksomheder indgået et strategisk samarbejde.

Det strategiske samarbejde er tidligere blevet annonceret i november 2017, og alle betingelser for det fremtidige samarbejde er nu på plads.

Samarbejdet kombinerer PICs og Møllevangs forsyningskæder, salgs- og marketingsstruktur samt genetik til fordel for svineproducenter globalt.

Det skriver selskaberne i en fælles pressemeddelelse.

Kombinationen af Møllevang og PIC differentierer endvidere udbuddet til producenterne. PIC og Møllevang vil investere i deres forsynings- og salgsstruktur for at sikre at producenter i Danmark har adgang til PIC produkter, som f.eks. den førende PIC408 Pietrain.

PIC vil også tilbyde producenter i forskellige regioner uden for Danmark adgang til Møllevang produkter. Møllevangs avlsbesætning og opformeringsbesætning vil yderligere styrke tilgængeligheden af avlsmateriale i Europa.

Acceleration af avlsfremgang

Møllevang og PIC vil fokusere på yderligere acceleration af avlsfremgang. Avlsfremgang kan opnås ved at udvide populationsstørrelsen og ved øget investering i dataregistreringer, der muliggør en mere nøjagtig udvælgelse og hurtigere fremgang, lyder det i pressemeddelelsen.

Samarbejdet forbedrer, ifølger parterne, deres mulighed for at fremskynde denne forbedring af produktet.

Danske svineproducenter vil drage fordel af PICs ekspertise inden for avlsfremgang og support der fokuserer på at skabe mest mulig værdi. Møllevang bliver eksklusiv distributør af PIC produkter i Danmark, og Møllevangs kunder vil have adgang til PICs globale supportteam, som støtter svineproducenterne i at realisere det genetiske potentiale på deres bedrifter.

"Det er et fantastisk øjeblik for Møllevang” udtaler Niels Pedersen, Direktør i Møllevang.

"PIC’s teknologiske førertrøje og størrelse på globalt plan passer perfekt til Møllevang"

Bill Christianson, COO i PIC tilføjer:

"Vi glæder os til samarbejde med Møllevang om at øge vores tilstedeværelse i Danmark. Vores mål er at gøre PICs og Møllevangs kunder til verdens mest succesfulde producenter."

Faktaboks

Om Møllevang

Møllevang er svineavler med base i Danmark. Siden 2000 har Møllevang haft fokus på opformering og avl af renracede Landrace, Yorkshire og Duroc avlsdyr. Siden den 1. juli 2017 har Møllevang fungeret som selvstændig aktør med salg af højkvalitets avlsdyr til producenter i og uden for Europa. Yderligere oplysninger kan ses på www.møllevang.dk

Om PICPIC (Pig Improvement Company) er verdensførende inden for svinegenetik. PIC leverer avlsdyr af førsteklasses genetisk kvalitet til svineproducenter og tilbyder derudover teknisk service, som sikrer udnyttelse af det genetiske potentiale. PIC er et datterselskab af Genus, et britisk selskab, der har som sin vision at være banebrydende inden for dyregenetisk forbedringsarbejde og dermed bidrage til at brødføde verden. Yderligere oplysninger kan ses på www.pic.com.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle